Εύκολο
5 ώρες
Ιαν - Δεκ
GR/EN
Από 10 ετών
Ευέλικτη
Δοκιμάστε τις ικανότητες σας στην Ροδίτικη κουζίνα!
Ένα από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) παραδοσιακά εστιατόρια του νησιού (υπερήφανο μέλος του Aegean Cuisine & Greek Cuisine Award 2019) είναι το setup μας για αυτό το μάθημα μαγειρικής. Βρίσκεται σε ένα μικρό ορεινό χωριό, τιμά με σεβασμό τις παραδόσεις της Ρόδου. Με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη του…
εστιατορίου, «έναν ζωντανό θρύλο της Ρόδου», αυτή η γνήσια γαστρονομική εμπειρία σας ενθαρρύνει επίσης να περπατήσετε μέσα στον βοτανικό κήπο για να συλλέξετε τα φρέσκα υλικά του γεύματος (μεσογειακά βότανα και λαχανικά). Ακολουθήστε τις οδηγίες του σεφ και απολαύστε τους καρπούς της προσπάθειάς σας: Ένα απολαυστικό γεύμα με γεύσεις που μεταφέρουν την αληθινή γεύση της Ρόδου, σε μια ρουστίκ υπαίθρια τραπεζαρία με καταπράσινη θέα.
Αυτό που κάνει αυτό το μάθημα μαγειρικής μοναδικό είναι ότι ο σεφ φυλάει τα καλύτερα γαστρονομικά μυστικά του νησιού. Έχει προσαρμόσει τους ξυλόφουρνους για να αναβιώσει αρχαίες τεχνικές, μαγειρεύοντας μεγάλο μέρος του φαγητού του χαμηλά και αργά με αποτέλεσμα δημιουργίες που λιώνουν στο στόμα. Επιμετάλλωση παλαιών κλασικών Ροδίων σε ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά από ντόπιους. Ένα από τα πιάτα του μαγειρεύεται κυριολεκτικά όλη τη νύχτα σε ένα πήλινο σκεύος σφραγισμένο με ψωμί και το σπάει δραματικά στο τραπέζι μπροστά στα μάτια σας.
Το μενού περιέχει ροδίτικα κλασικά, όπως ελληνική σαλάτα, με προσθήκη φύλλων κάπαρης και σπιτικά τουρσιά, μελιτζανοσαλάτα έφτασε στο επόμενο επίπεδο με ταχίνι και γιαούρτι, «ντολμάδες» παρασκευασμένα με αμπελόφυλλα από ντόπια αμπέλια, φρέσκο ροδίτικο ψωμί, πασπαλισμένο με ελληνικό αλάτι και ντόπιο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση, εμποτισμένο με άρωμα ντόπιων φύλλων μέντας, φιστικιού, κλαδιών μυρτιάς και φασκόμηλου, κατσίκα με ρεβίθια, «Κανταΐφι», ένα εκλεπτυσμένο γλυκό και παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο σερβιρισμένο με κρέμα, δημητριακά και φιστίκι. .
Αυτό το μαγειρείο είναι μια ανεπιτήδευτη Μέκκα για τους ταξιδιώτες με φαγητό στη Ρόδο, μια γεφύρωση πολιτισμών που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μαγειρεύουν και να γεύονται την καλύτερη, πιο ανεπιτήδευτη κουζίνα που έχει να προσφέρει η Ρόδος στον κόσμο.
11:00 Παραλαβή από ξενοδοχείο/σημείο (ιδιωτική μεταφορά)
Αυτή η μοναδική εμπειρία ξεκινά με την παραλαβή σας από το ξενοδοχείο με το άνετο κλιματιζόμενο όχημά μας (ιδιωτική μεταφορά).
12.00 – 15.00 Μάθημα Μαγειρικής
Κάντε μια βόλτα στον κήπο για να μαζέψετε τα φρέσκα υλικά σας, να συμμετέχετε και να απολαύσετε τις μαγειρικές προετοιμασίες, να εξασκηθείτε σε μερικές παραδοσιακές τεχνικές στην παρασκευή ψωμιού και στο μαγείρεμα. Απολαύστε τους καρπούς της προσπάθειάς σας σε ένα γεύμα 7 πιάτων στην αυλή του εστιατορίου
16.00 (περ.) Αποβίβαση σε ξενοδοχείο/σημείο (ιδιωτική μεταφορά)
Μεταφέρεστε πίσω στο ξενοδοχείο γύρω στις 4 μ.μ. (ιδιωτική μεταφορά).
Τι περιλαμβάνει η δραστηριότητα; :