Πεζοπορία στην Χαράδρα Βίκου
Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης. Διάρκεια: 6-7 ώρες (για την επιστροφή απαιτείται transfer) Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο μονοπάτι
Πεζοπορία στην Δρακόλιμνη Γκαμήλας
Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης. Διαδρομή στην Δρακόλιμνη Γκαμήλας Διάρκεια: 8-9 ώρες Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο μονοπάτι Το γραφικό Πάπιγκο με τα πέτρινα σπίτια θα γίνει η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Οι πηγές που θα συναντήσουμε στο ανηφορικό, αλλά καλά σημαδεμένο μονοπάτι, της πιο πολυσύχναστης διαδρομής, θα μας ξεδιψάσουν μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας . Συνεχίζουμε για την Δρακόλιμνη με τους τρίτωνες, στη κορυφή της Τύμφης σε υψόμετρο 2070 μέτρων με θέα την χαράδρα του Αώου και το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος, τον Σμόλικα. Μετά από 8-9 ώρες πορείας θα επιστρέψουμε στο Πάπιγκο και στις “κολυμπήθρες’’, φυσικές νεροτσουλήθρες, για ξεκούραση και κολύμπι.
Πεζοπορία στο Βραδέτο- Μπελόη
Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης. Διαδρομή στο Βραδέτο- Μπελόη Διάρκεια: 4 ώρες με επιστροφή Βαθμός δυσκολίας: μέτριο μονοπάτι Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε είναι η πιο παλιά ‘σκάλα’ της περιοχής και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, με πολύ καλό καλντερίμι και ενώνει το Καπέσοβο με το Βραδέτο. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τη θέση ¨Μπελόη¨, φυσικό μπαλκόνι στη κορυφή της χαράδρας από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρη τη χαράδρα του Βίκου.
Πεζοπορία στο Φαράγγι Βοϊδομάτη
Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης. Διαδρομή στο Φαράγγι Βοϊδομάτη Διάρκεια: 2 ώρες Βαθμός δυσκολίας: εύκολο μονοπάτι Με αφετηρία τη γέφυρα της Αρίστης περπατάμε δίπλα στον Βοϊδομάτη ποταμό, σε μονοπάτι φιλικό στα πόδια και στα μάτια. Διαδρομή για όλη την οικογένεια χωρίς υψομετρικές διαδρομές που μας οδηγεί μετά από περίπου μια ώρα στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Συνεχίζουμε μέχρι τη πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς για λίγη ξεκούραση και μικρό σνακ στο παρκάκι του πλατανόδασους δίπλα στο ποτάμι.
Πεζοπορία στην Κόνιτσα – Στόμιο
Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης. Πεζοπορία στην Κόνιτσα – Στόμιο Διάρκεια: 4 ώρες Βαθμός δυσκολίας: μέτριο –δύσκολο μονοπάτι Αφετηρία μας το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και αφού περπατήσουμε δίπλα στις όχθες του Αώου συνεχίζουμε το ανηφορικό μονοπάτι κάτω από τις ορθοπλαγιές της Γκαμήλας. Φθάνουμε στην ιερά μονή Στομίου χτισμένη σε μπαλκόνι με θέα την Τραπεζίτσα και το Φαράγγι του Αώου. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.